Peotoidud  » Jõulud

Martsipani-kaerakliikattega rabarberikook

Keskmine hinne: 3.81 Allikas: Maitseelamused tervise heaks Autor: Aet Trisberg
Rabarbereid tuleb süüa noorelt ja kasvuperioodil. Siis nad ka maitsevad kõige paremini.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Valmista koogipõhjaks muretainas. Näpi või ja suhkur kätega ühtalseks massiks. Lisa nisujahu ja muna ning sega tainast, kuni see muutub ühts´laseks. Vajadusel lisa veidi piima. Muretainast ära pikalt sõtku - piisab sellest, kui mass on ühtlane. Vormi tainas palliks ja pane toidukilesse mähitult pooleks tunniks külmkappi.
2. Koori ja tükelda rabarberid. Keeruta neid tärklises, nii püsib mahl neis paremini.
3. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel lahti, tõsta lahtikäivasse koogivormi ja sea ääred ühekõrguseks. Eelküpseta koogi põhja 185-kraadises ahjus 5-7 minutit. Nüüd tõsta koogile rabarberitükid ja puista peale roosuhkur. Küpseta kooki 10 minutit ahjus.
4. Samal ajal valmista kate. Selleks haki tükkideks ja sega ühtseks või, muscovado suhkur ja kaerakliid. Lõika martsipanist õhukesed viilud ja laota koogile. Kõige peale tõsta kliikate. Küpseta veel ahjus 20 minutit.
5. Enne serveerimist lase koogil jahtuda. Kook maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa