Peotoidud  » Jõulud

Maasika-Pavlova

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Suus sulav kook krõbeda besee ja magusate maasikatega. Besee tasub õhtul ahju panna, siis jõuab ta seal hommikuni korralikult kuivada.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistusaeg: 30 min + ahjus 1,5 tundi + kuivab öö läbi

Kogus: 1 portsjon
Sega omavahel veiniäädikas, vanilliessents ja maisijahu. Klopi munavalged vahule, vahustamist jätkates klopi vähehaaval hulka suhkrud, iga kogusega ka pisut äädika-jahusegu lisades. Kuumuta ahi 150 kraadini. Joonista küpsetuspaberile 20 cm ring ja määri munavaht selle pinnale, ääred vormi pisut kõrgemaks. Küpseta ahju keskosas 1,5 tundi. Keera siis kuumus kinni, praota ahjuuks ja jäta jahtuma.
Hõõru 100 g maasikaid läbi sõela või püreeri, sega hulka mustasõstraliköör. Hõõru toorjuust kohevaks. Vahusta koor suhkruga ja sega toorjuustuga, sega hulka pooled viilutatud maasikad. Sega 3 sl maasikapüreed kergelt juustu-koorevahuga. Aseta besee alusele, tõsta peale täidis ja ülejäänud maasikad, nirista peale kaste.
Kogus 4 - 6 koogitükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 20.dets 2011 08:40
Sõltuvalt magusaisu suurusest saab sellest kogusest 4 - 6 lõiku, teine võimalus on küpsetada kohe valmis minikoogid ja täita need kreemi ja marjadega.
mari 19.dets 2011 18:57
tahaksin teada,kui mitu inimest saaks sellest kogusest koogist söönuks.on plaan jõuluks teha
Triin 30.juuni 2011 12:49
Mina tegin seda ostetud beseepõhjast. Täidisesse panin vaid natuke vanillisuhkrut sest valmis besee on väga magus. Liköör jäi samuti ära sest õigel hetkel puudus juurdepääs arvutile ja tuli toetuda oma viletsale mälule ning loogikale:R Aga tuli väga hea! Jupike jäi veel kolmandaks hommikukski ja nüüd tundub see veel eriti mõnus!
naine 37 29.juuni 2011 14:02
Täidise puhul vahukoore sisse suhkrut ei panegi??? Peaks ju ometi...
siirikirikal 17.juuni 2011 10:17
Siin peab kindlasti olema täidises toorjuust. Jogurt jääks liiga vedel. Koostisainetes on viga ära parandatud. Aitäh, eili.
eili 17.juuni 2011 09:43
Hmm ... et siis maitsestamata jogurti asemel peaks olema TOORJUUST ?? Retseptis on hõõru toorjuust kohevaks! peaks vist mõlema varjandiga proovima :D
1