Peotoidud  » Jõulud

Ricotta-virsikukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Plaadikoogid ja -pirukad Autor: Lia Virkus
Mõnus kook koos vanillijäätisega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Poolita pestud virsikud. Kive pole vaja eemaldada. Kuumuta vesi pannil keemiseni ja lahusta selles suhkur ning meelepärane alkohol. Tõsta virsikupoolikud keevasse siirupisse ja keeda neid tasasel tulel algul ühelt poolt 10 minutut ja siis ümberpööratult veel 10 minutit. Tõsta virsikud leeme seest külma veega täidetud kaussi, et need kiiresti maha jahtuksid.
Vala siiurup väiksemasse potti, keeda seda 10-15 minutit ja tõsta siis jahtuma.
Eemalda külmas vees jahtunud virsikupoolikutelt kivid ja koor.
Koogipõhja tegemiseks sega tordipulber ricottaga ja veega ühtlaseks massiks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silu ühtalseks.
Täidiseks sega ricotta suhkrute ja munakollasega ühtalseks. Jaga täidis tainale ja laota peale virsikud. Soovi korral lõika virsikud väiksemateks sektoriteks.
Küpseta kooki 200-kraadises ahju alaosas 30-35 minutit või kuni kook on kuldne. Kontrolli puutikuga koogi läbiküpsemist, sest ahjud on erinevad. Nirista veidi jahtunud koogile peale kokkukeedetud virsikusiirup.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
EneliR 24.juuli 2012 12:43
Kas keegi teab kuidas teha seda ilma juubeli pulbrita? Siin Itaalias pole seda pulbrit kuskilt võtta, kuid virsiku hooaeg tipus ja kooki tahaks teha! :)
futurama 11.aug 2011 10:32
Mina tegin seda selliselt, et põhja jaoks oleva koguse tegin pooleks (1pakk juubelit jne) ning sisuks ehk katteks panin õige koguse. Virsikute asemel panin kirsse ja põldmarju ja kokk tuli väga hea :) Esimesel korral proovisin ka õigete kogustega ja virsikutega (liiga lääge) ei tulnud nii hea.
Albe 30.juuli 2011 15:03
Teen kohe täna õhtul proovi ;)
1