Peotoidud  » Jõulud

Ricotta-kook martsipani ja mooniseemnetega

Keskmine hinne: 4.02 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Mõnusalt krõbeda põhja ja magusa vahekihiga kook maitseb hästi ka magusat mittearmastavale koogisööjale. Kui koogile lisada värskeid maasikaid, on oht end maiust sööma unustada. Peale koogi söömist oleks tark tegu ka peegli juures korra hammastega naeratada.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sulata või ning vahusta kergelt suhkruga. Lisa küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ning mudi ühtlaseks. Suru tainas lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud põhjaga 24-cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja pisut ka külgedele ning pane tainas täidise valmistamise ajaks külma.
2. Sega omavahel toasoe toorjuust, riivitud martsipanimass, valge rumm, munakollane ja suhkur. Jaota täidis põhjale.
3. Sega ricotta, suhkur, sidruni mahl ning muna. Vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult ricotta-seguga. Vala ettevaatlikult mooni-martsipani täidisele.
4. Kuumuta ahi 175C-ni ja küpseta 1 tund. Lase koogil enne serveerimist korralikult maha jahtuda. Maitseb hästi värskete maasikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Polina 30.dets 2013 21:32
Unustasin panna baking powder, aga panin baking improver sisse ... huvitav kas rikkub väga koogu ära või see sobib ka?
Kati 04.märts 2012 19:05
Väga-väga hea oli. Kindlasti tahaks veel teha.
mariaau 02.veeb 2012 09:05
Väga hea kook. Kuigi minu jaoks sidrun varjas liiga palju martsipanimaitset, järgmisel korral paneksin vähem.
nell 21.okt 2011 21:16
Meenutab välimuselt Liisi Pagari klausi moonikooki :)
Merito 05.sept 2011 13:22
väga maitsev, eriti hea oli see põhi ja mooni-martsipani kiht :)
1