Peotoidud  » Jõulud

Kohupiima-purukook vaarikatega

Keskmine hinne: 2.4 Allikas: Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2 Autor: Lia Virkus
Seda suurt ja maitsvat purukooki saab küpsetada aasta ringi – suvel värskete ja sügisel-talvel-kevadel külmutatud vaarikatega. Kohupiimakook on hea ka ilma marjadeta.
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja jahu ning sega ühtlaseks purutainaks. Puista 3/4 tainast küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile.
Katte tegemiseks vahusta munad suhkrutega. Sega hulka kohupiim ja hapukoor. Laota vaarikad (võivad olla ka külmunud) koogile ja puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kook on küps.
Kogus 10-le inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
cj 26.okt 2016 16:06
Kuna ma näpuga järge vedasin, jäi vanillisuhkur lisamata. Seda pole eraldi mainitud
….. 16.juuni 2015 19:21
Väga hea.
Maali 22.märts 2015 12:48
Kohandasin retsepti, et mahuks ümmargusse 26cm-se läbimõõduga vormi. Tegin kõik kogused pooleks, kasutasin kaera- ja riisijahu, kookosõli- ja suhkrut ning põldmarju. Hetkel küpseb ahjus, eks näis, mis tulemus on :)
Mall 27.veeb 2013 14:37
Purutaigna osas olen ka mina pisut segaduses - et saada vahustatud või-munasegust jahu lisamisega lõpuks puru, pidin jahu lisama ligi 2 korda rohkem! Muidu oli lihtsalt üks mass ja ei mingit puru moodi asja... Kui lõpuks taigna konsistentsi õigeks sain, oli kõik muu juba väga maitsev
uduke 13.nov 2012 13:34
Väga mõnus kook, tegin tavalise suurusega plaadile ja jätkus küll. Vaarikaid panin 2x rohkem peale, väga mõnus vaarikane.
Eksootika 06.nov 2012 16:50
Mul hetkel ahjus. Lisasin veel õunu ja panin tikri-pohla moosi ka .:-)
wasa 25.okt 2012 18:17
Ma.proovisin ka teha esimest korda.aga unustasin hapukoore lisada:s eks.näis kuidas välja tuleb
youyouyouyou 06.aug 2012 19:37
kunagi , proovisin teha õiget retsepti , õnnestus , aga täna , kaua aega hiljem , ei mäleta , kuidas hästi välja tuleks , tuli ka megasuper mustikatega.
Kadi 31.juuli 2012 16:08
Kas seda kõlbab maasikatega ka teha? Hakkan just tegema ja tahaks väga teada, kuna mul vaarikaid ei ole mõtlesin,et teen maasikatega :D
mm... 17.juuli 2012 21:41
mmm... se kook on väga maitsev :)
Maxcools 22.jaan 2012 02:09
Väga maitsev kook on!
Svea 04.dets 2011 09:18
Proovisin teha virsikutega ja nüüd on see minu mehe lemmik kook :)
K. 10.nov 2011 20:40
Väga maitsev. Aga tainast jätkub tõesti ainult väiksele plaadile.
siirikirikal 12.okt 2011 12:59
Ave: Lia Virkus täpsustab, et väikese ahjuplaadi mõõduks on 27 x 35 cm.
Ave 11.okt 2011 21:13
Ka mina sooviksin teada kui suurel plaadil/vormis küpsetamiseks on antud kogus.
mann 24.aug 2011 13:32
Kas see kogus on mõeldud ahjuplaadile?
mullike000 23.aug 2011 20:35
Proovin just õuntega... ;))
tr 14.aug 2011 12:59
tehke õuntega, saab ka supper hea, eriti kui õunaviilud sellised paksemad
anneli 05.aug 2011 15:06
tuli väga maitseb esimese korra kohta saab hästi kiiresti valmis
Ingrid 11.juuli 2011 13:02
Algul pidin natuke pettuma... mõtlesin, et mis purutainas see selline on, kui ma kausis seda tainast parasjagu segamas olin. Panin jahu umbes 1dl rohkem. Asendasin vaarikad mustiktega. Kuna mul ei olnud suuremad plaati käepärast võtta siis jäi kate peale 3cm paksune ja seetõttu lasin koogil 30 min 200 kraadil küpseda, siis keerasin kuumuse 180 kraadile ja lasin veel umbes 15 min küpseda. Tulemus sai väga maitsev!
1