Peotoidud  » Jõulud

Vaarika-mustikakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suvetoidud Autor: Pille Enden
Koogi võid teha ka ainult vaarikate või ainult mustikatega. Kui kumbagi pole, proovi seda muude marjadega.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit külmkapis + 30–35 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Vahusta või tuhksuhkruga, lisa jahu ja sega läbi. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi. Suru siis 35 x 35 cm suuruse vormi põhja ning küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit (kuldpruuni värvuseni).
Täidise tarvis klopi munad lahti, sega hulka suhkur, sidrunimahl, riivitud apelsinikoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Jaota marjad küpsetatud põhjale ja laota täidis nende peale. Küpseta 30–35 minutit.
Kogus 16 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Leena 19.jaan 2016 14:52
Ei ole hea kook! Põhi servadest kõva, keskelt muutus vedelaks, pealmine kiht ka kuidagi ebamäärane. Aga mis kõige hullem - tugev apelsinimaitse nullis kõik vaarika-
mustikamaitse ära. Enam seda kooki ei tee. Tegin aga täpselt retsepti järgi.
Kati 03.aug 2012 18:49
Väga väga hea kook. Kindlasti tasub koogipõhi korralikult kuldseks küpsetada, siis jääb mõnusalt krõbe. Meie pere lemmik!
1