Peotoidud  » Jõulud

Martsipani-marjakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Hea enesetunde road Autor: Tiina Lebane
Kasuta rikkalikus marjakoogis lisaks tavalisele nisujahule ka täisteranisujahu. Koredam põhi, hapukad marjad ja magus martsipanimass kindlustavad rohkelt häid maitseelamusi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega käesooja piima hulka pärm, sool ja suhkur. Lisa munaja kardemon. Sega tainasse täisteranisujahu ja sulatatud või. Lõpuks sõtku hulka ülejäänud jahu ja pane kaetud tainas 30 minutiks sooja kohta kerkima. Lõika küpsetuspaberist ahjuplaadisuurune tükk ja rulli tainas sellel lahti. Tõsta lahtirullitud tainas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile.
Kuumuta kastrulis vanillipuding, lisa osade kaupa martsipanimass ja sega ühtlaseks. Lisa riivitud sidrunikoor ja marjad. Vala täidis tainale ja määri tainaservad lahtiklopitud munaga.
Küpseta plaadikooki 225-kraadises ahjus 15-20 minutit ja lase jahtuda. Enne serveerimsit kaunista tuhksushkru ja melissilehtedega.
Kogus 16-20 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jutaa 14.aug 2011 20:21
tundub hää
1