Peotoidud  » Jõulud

Sõstrakook kreemise ricotta-täidisega

Keskmine hinne: 3.48 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Kook maitseb mõnusalt magus, marjaselt hapukas, milles on kreemine ricotta-täidis ning sel on krõbe kate - mida veel ühelt koogilt siis tahta võiks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Meie kodumaal ei ole vist koogisõpra, kes juubelitordi pulbrist ei ole midagi kuulnud. Kuigi mina ei ole sellest valmistatud kookide sõber olin siiski mingiks puhuks selle endale sahtlisse soetanud. Pakendi juhendi järgi ei valmistaks ma seda vist iialgi aga ka laialt levinud kohupiim ja pulber kihiti laotuna ei istu see kook mulle - tundub kuidagi kuiv ja liiga magus. Kui sain ämmalt hunniku musti ja punaseid sõstraid, hakkas koogiisu kusagilt ajusopist kratsima, mispeale tegingi hilisõhtul a´la kapist kokku ühe koogi. Etterutates võin öelda, et kook sai superhea ning ammu pole meie pere suurima koogikriitiku suust kuulnud sõnu : super super super! Minul oli muidugi kriips kuklani.
Aga nüüd siis asja juurde!
1. Purusta küpsised peeneks ning sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru segu 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Vahusta munad ja suhkur vispliga kergelt vahtu, sega juurde ricotta, hapukoor, vanilliekstrakt ja 4 spl Juubeli tordipulbrit. Sega korralikult ühtlaseks ja vala täidis küpsisepõhjale.
3. Puista täidisele punased ja mustad sõstrad.
4. Sulata või ja vala sulavõisse ülejäänud Juubeli tordipulber ning mudi seni, kui tekib purutaoline mass. Puista valminud puru täidisele.
5. Küpseta kook 200-kraadini eelkuumutatud ahjus 30 minutit ja lülita ahi välja , ava ahjuuks ning jäta kook sinna tahenema. Serveeri jahtunult!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kerstikke 10.apr 2013 14:32
Väga hea ja lihtne valmistada
Naine36 05.aug 2012 11:27
Asendasin küpsised ja ka nn tordipulbri, plaadikoogi pulbriga (kulus 2 pakki), või asemel kasutasin õli ja ka marju oli peaaegu topelt kogus. Väga maitsev kukkus välja, kõik kiitsid!
Külaline 06.nov 2011 18:08
@metsaline - igas suuremas toidupoes on sügavkülmas. Cristella on Eesti Pagari kaubamärk, näeb välja selline: http://www.eestipa-
gar.ee/wp-
content/uploads/lb-
products/149-lb-
download-pic.jpg
metsaline 05.nov 2011 22:26
milline see cristella muretaigen on
Hindaja 05.nov 2011 20:38
Põhja tegin cristella muretaignaga.
Hindaja 05.nov 2011 20:37
Ricottat ja tordipulbrit panin veidi rohkem, kui retseptis.
Hindaja 05.nov 2011 20:35
Tegin ainult punaste sõstardega (250g) ja kattele panin võid poole vähem. Väga hõrk kook! Hapud sõstrad ja magus vanillimaitseline taigen annavad niiiiii mõnusa kontrasti!
Syyry 22.aug 2011 11:51
Tegin sünnipäevapeoks 26 cm vormiga, kadus laualt hetkega ja kiideti taevani!
carmuska 15.aug 2011 23:01
Meeletult hea tuli, :)
v6ilill 12.aug 2011 09:18
pöhjaks võib kasutada ka neljaviljahelbeid segatuna vähese jahu, küpsetuspulbri, õli ja suhkruga. nämma.
Aniita 11.aug 2011 11:19
Lihtne, tervislik ja väga hea purukook. Marjadest kasutasin punaseid sõstraid ja mustikaid. Suur kook kadus märkamatult ja maitses sõpradele. Väga 5!
anka 10.aug 2011 13:12
mina ei kasutanud üldse mingeid küpsiseid. tegin ka põhja samast tordipulbrist võiga murendatult ja peale sai seda puru ka. täitsa super kook oli.
Hindaja 10.aug 2011 10:40
Puru tegin peale poolest pakist ja jäi väga normaalne. Maitsev, kuid eriti ei erine tavapärasest purukoogist
Kaia 06.aug 2011 15:17
Väga hea kook ja lihtne teha ka. Ricottat panin rohkem - jäi mõnus kohupiima maitse. Tordipulbri asemel võib kasutada ka tavalist jahu ja suhkrut ja jääb ka väga ok.
1