Peotoidud  » Jõulud

Tikri-apelsini-mandlikook

Keskmine hinne: 2.86 Allikas: 100 kooki 3 Autor: Pille Enden
Mahlane kook, mis on kõige parem soojalt süües. Eriti hea maitse annab koogile muscovado suhkur, kuid selle asemel võid kasutada ka muud pruuni suhkrut.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + küpsetamiseks 45 minutit

Kogus: 1 portsjon
Vahusta või suhkruga kohevaks ja lisa riivitud apelsinikoor. Lisa vahustamist jätkates munad, jahvatatud mandlid ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tõsta tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse võiga määritud vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit. Laota tikrid koogipõhjale ja küpseta veel 10 minutit. Katte valmistamiseks sulata või ning sega juurde muscovado suhkur, riivitud apelsinikoor ja mandlilaastud. Tõsta segu koogile. Küpseta veel 15 minutit. Serveeri soojalt koos vahukoore või vanillikastmega.
Kogus 12 tüki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
M 28.juuli 2017 20:36
Põhja suhkrut 1,5 dl; mandlijahu oli pakis 80g (või oli toasoe, kahvliga segasin koostisained läbi ja väga hästi oidis kokku). Täidisesse läks sügavkülmast võetud tikreid rohkem - u 300-350g(punased ja rohelised), nii et põhi ikka marjadega kaetud. Kattele 2 dl pruuni roosuhkrut (muscovadod polnud; järgmine kord prooviksin 1,5-ga), u 0,5dl vahukoort ja 1 väike spl jahu (kohendasin lähtuvalt kommentaaridest ja varasemalt tosca kookidest, et sidus ja mõnus jääks). Väga-väga hea-huvitav maitsekombo tekkis. Kuna aga maitsed on tugevad, soovitan vaniljejäätisega süüa.
Mann 17.juuli 2016 22:25
Tapvalt magus on see kook sellise suhkrukogusega. Panin tegelikult 1 dl vähem ja ikkagi oli jube magus. Põhi jäi ka pisut pude, võiks paremini koos püsida. Kattele lisasin mõned törtsud rõõska koort, et tekiks sidusust suhkru ja mandlilaastude vahel (sulavõi seda katet ära ei seo). Kui see retsept paika timmida, saaks ilmselt väga hea koogi, sest maitsekooslus on huvitav, aga minu meelest on ainete tasakaal väga paigast ära.
kk 23.jaan 2012 17:49
Selles koogis on koos kolm maitset - mõru, hapu ja magus. Juhul, kui süüa seda kooki nt koos vaniljejäätisega, siis see kõik kokku annab kirjeldamatu maitseelamuse.
1