Peotoidud  » Jõulud

Ploomi-martsipanikoogid

Keskmine hinne: 2.11 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Angeelika Kang
Martsipanikoogid saavad mureda ja krõbeda põhja, kui hoiad tainast enne küpsetamist veidike sügavkülmas.
Valmistusaeg: 40-60 min

20 MINUTIT + 30 MINUTIT KÜPSETAMISEKS

Kogus: 6 portsjonit
1. Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Rulli tainas kergelt jahusel laual üheks 24 cm läbimõõduga või kuueks väiksemaks kettaks. Vooderda koogivorm(id) tainaga. Toksi kahvliga põhjale augud ja hoia tainast täidise valmistamise ajal sügavkülmas.
2. Eelküpseta põhju 200-kraadises ahjus 10 minutit.
3. Täidise valmistamiseks poolita ploomid ja eemalda kivid. Klopi vahukoor ja munad segamini. Lisa suhkur ja vanillsuhkur. Lao ploomisektorid põhjale, murenda peale martsipan ja vala üle kooreseguga. Küpseta 180-kraadises ahjus veel 25–30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa