Peotoidud  » Jõulud

Õunakali

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Õunaaia maitsed Autor: Pille Enden
Kosutav ja jahutav õunajook.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ 4 ööpäeva kääritamiseks

Pese õunad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Õunu pole vaja koorida ega südamikke eemaldada. Pane tükeldatud õunad ühte suuremasse või mitmesse väiksemasse klaaspurki ja lisa pärm, suhkur ja rosinad. Vala peale käesoe vesi ja jäta lahtiselt 24 tunniks sooja seisma, soovitavalt päikeselisse kohta, kuni jook hakkab käärima. Kurna läbi sõela asetatud marli ja vala pudelitesse. Sule ja tõsta kolmeks päevaks külma. Nüüd on jook valmis.
Kogus 4 liitrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 27.sept 2011 09:03
Pille Enden pakub: Teoreetiliselt peaks saama, kui kuivpärm vedeldada ja siis kasutada nagu värsket pärmi. Praktiliselt pole ise proovinud.
björn 25.sept 2011 17:43
Kuivpärmiga vist ei saa?
1