Peotoidud  » Jõulud

Õhuline õunakook II

Keskmine hinne: 3.26 Allikas: Tudengitoidud Autor: Raili Mikk
Sügisel küpseta õhulist õunakooki, kevadel asenda õunad rabaraberiga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
Koori õunad ja lõika õhukesteks sektoriteks. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Kui sul mikserit pole, lase kätel käbedalt käia ja kook tuleb sama hea. Sega kuivad ained omavahel ja siis ettevaatlikult munavahu hulka. Aja tainas ahjuplaadile laiali (kõige kiiremini saab see töö tehtud pildil oleva palettnoaga), lao peale õunaviilud ning puista üle suhkru ja kaneeliga. Kui teed rabarberikooki, sega alustuseks 400 g pisikesi rabarberitükke 3 sl suhkruga. Kui tainas on valmis, kurna rabarberitelt väljaimbunud vedelik ja puista tükid ühtlaselt taina peale. Küpseta nii õuna- kui rabarberikooki 200-kraadises ahjus 20 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Heleri:) 03.okt 2015 17:33
Tuli väga maitsev ja mahlane kook, olen väga rahul :)
Marju 06.märts 2015 15:44
Hea kook, laste suur lemmik. Minumeelest hästi lihtne - nii valmistamiskäigu kui maitse poolest. Koogi põhja tegin 100g võist nagu kommentaarides soovitati. Sellest kogusest sain suure ahjuplaaditäie kuigi tainast plaadile laotades jäi see imeõhuke aga küpsedes kerkis ilusti paraja paksusega koogiks. Kasutasin magusaid õunu aga arvan, et hapudega jääb veelgi maitsvam sest hapud õunad tasakaalustavad hästi magusat koogipõhja. Järgmine kord muudaksin vaid seda, et paneksin paksemad õunaviilud, minu maitsele võiks õuna rohkem olla :)
Avely 31.dets 2014 12:49
Tegin ka just ja või asemel panin margariini. Tuli väga hea. :)
topolina 21.okt 2013 14:31
tõesti väga hea ja lihtne kook, olen korduvalt teinud, aga soovitan kõigile VÕI KOGUST VÄHENDADA. maitselt alati väga mõnus tulnud, aga oi-oi kui rasvane. 100-150 gr võid piisab täiesti :)
annyi 28.veeb 2013 10:45
Tõesti-tõesti hea kook!! Vaid võid panin POOLE vähem , et siis 100 gr. Ja näpuotsaga sai soola lisatud :D
mirrru-olin-ma 13.jaan 2013 19:04
täiega hea kook
evi 01.okt 2012 13:36
Iga magusa asja sisse pannakse ka sörts soola, muidu tuleb imal.
Kata Kats 29.sept 2012 17:10
hakkan seda kohe tegema, eks näis kui hea tuleb;)
pereema 24.sept 2012 18:37
Imemaitsev!
?Anne 22.sept 2012 19:09
Tegin ka just, super hea. Väga kerge teha.
pk 18.sept 2012 20:32
Lihtne ja ülimaitsev!
Ann. 12.sept 2012 12:35
Lisan, et selle koguse ajasin laiali ahjuplaadile.
Ann. 12.sept 2012 12:35
Teen seda vägagi tihti, kevadel rabarberiga, sügisel õuntega. Õuna-ajal hakin 2-3 õuna pisikesteks kuubikuteks ja segan taigna sisse, jääb mahlasem :) Koostis 250 gr küpsetusmargarii-
ni 200 gr suhkrut 5 muna 400 gr jahu, sinna 0,5 tl küpsetuspulbrit Õuna-
lõigud peale, sinna veel pudistada suhkrut ja kaneeli.
Kerli 04.sept 2012 11:11
Tegin 2 x väiksema koguse ja tuli väga-väga hea! :Y
Maarja 30.aug 2012 20:34
Esimest korda küpsetasin üldse kooki ,arvasin et ei tule midagi välja, aga tuli väga heaaa! Tegin lausa 2 päeva järjest seda ja nüüd hakkan uuesti tegema!:) Soovitan väga!
Hindaja 20.aug 2012 20:47
Maitselt väga hea ja lihtne valmistada, kuid ülirasvane- või kogus on selgelt liiga suur, arvestades, et põhja tuleb väga väike kiht. Võid võiks poole vähem panna.
Tiina 26.juuli 2012 13:24
Maailma parim õunakook! Eriti hea hapukate õuntega :)
laura53 02.juuli 2012 16:18
ma olen ka teinud rabarberitega ..kook tuleb alati ülihea:)
Hindaja 26.mai 2012 18:18
tegin rabarberiga-väga hea!
Tinka 24.jaan 2012 19:05
päris maitsev
a.k 07.jaan 2012 16:51
jummala hea kook!:A
viivika 25.nov 2011 15:31
Väga hea kook, kerkis väga hästi ja panin suurele pannile,samuti päris servani ei pannud tainast ja tulemus väga hea :) Soovitan soojalt!
trint?ik 13.nov 2011 17:16
Super hea kook sai. Lihtne teha ja ülimaitsev. Serveerisin soojalt koos vaniljejäätisega ning terve kook sai kiiresti otsa. Tegin väiksemas koogivormis kui ahjuplaat- nii sai põhi mõnusalt paks ning õunu sai rohkem. Soovitan kindlasti proovida!
Maila kokkab 09.nov 2011 16:59
Just tuli ahjust välja :) Tegin ka seda kooki esimest korda. Kartsin, et jääb kuivaks, kuna õunad ainult katteks, aga ei jäänud ja on väga mõnus :) Oli ahjus üle poole tunni :) Soovitan väga!
B. 04.nov 2011 17:38
Kas taigen peabki selline üsna paks olema?
12