Peotoidud  » Jõulud

Suur ja mahlane ploomikook

Keskmine hinne: 3.22 Allikas: 100 kooki 2 Autor: Angeelika Kang
Suur ja mahlane ploomikook maitseb hästi ka järgmisel päeval. Kuna kook jääb üsna hapukas, sobib seda maitse mahendamiseks serveerida vanillikastmega.
Valmistusaeg: 40-60 min
Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa ühekaupa ja pidevalt vahustades toasoojad munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja sool. Lisa jahusegu võivahule vaheldumisi koorega. Sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Kuumuta ahi 200 kraadini. Poolita ploomid ja kata nendega tainas. Näpi või, suhkur, jahu, vanillsuhkur ja sool purutaoliseks massiks. Pudista puru ploomidele. Küpseta 30 minutit või kauem, kuni kook on küps ja kuldse jumega. Jahuta ja lõika kook tükkideks.
Kogus 20 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lusikas 29.sept 2015 13:52
Tegin ka kogused pooleks ja panin 24 cm vormi, väga hää ja mõnusalt hapu. Kasutasin värskeid ploome.
Mari-Liis 05.sept 2013 15:10
Retseptis on viga jah. Raamatu järgi käib kattes 1/2 tl vaniljesuhkrut ja 1/2 tl soola.
annyi 11.okt 2012 10:42
Tõega väga hea kook! Tegin vaid poole kogusest, väiksemas vormis, 24 cm. Ploome oleksin võinud rohkem panna, need vajusid päris kokku. Järgmisel korral paneks puru koogile veits hiljem, see muutus liiga krõbedaks.
Trinzu007 22.jaan 2012 20:57
Väga väga maitsev! Põhi on hästi mõnusalt pehme ja mure, sulab lausa suus. Peale panin kompotiploome ja õunu, purule segasin juurde ka kookoshelbeid. Ma arvan, et see on küll retseptis mööda, et puru sisse läheb 1,5dl vanillisuhkrut. Tundub liiga palju, ma ei pannud üldse.
1