Peotoidud  » Jõulud

Mandlitäidisega pirnikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Koogi tegemine eeldab mõnikord tõelist pühendumist. See kook võtab ka veidi aega, aga seda maitsvam kohvikõrvane sellest saab.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Valmista muretainas. Klopi lahti muna ja sega piimaga. Näpi külmad võitükid jahu-suhkru seguga ja kui segu on juba purulaadne, lisa muna-piim ning mätsi tainas kiirelt ühtlaseks. Suru lapikuks, kata kilega ja aseta vähemalt tunniks külmkappi ootele.
2. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja äärista sellega 36x10 cm suurusega keeksivorm. Osa tainast jääb järele, see pane külmkappi järgmist koogitegu ootama (tainas säilib 2 nädalat). Kata vorm kilega ja pane veel pooleks tunniks külmkappi ootele.
3. Valmista ette pirnid. Punaste pirnide jaoks sega potis kokku 100g suhkrut, kaneel, arooniamahl ja 1 dl vett. Valgete jaoks sega teises potis kokku 100g suhkrut, ingver, 1,5 dl vett.
Nüüd poolita pirnid, koori ja eemalda südamikud. Pintselda kooritud pirn sidrunimahlaga, et see pruuniks ei läheks. Pane potid pliidile, kuumuta. Kui suhkur on sulanud, aseta pirnipoolikud pottidesse ja keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit või kuni need on parajalt pehmed. Võta pirnid siirupist välja ja jäta jahtuma.
4. Kata tainaga vooderdatud koogivormi põhi küpsetusubadega (küpsetusubade ja taina vahele aseta küpsetuspaber) ja eelküpseta koogi põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda oad ja küpseta veel 4-5 minutit, kuniks koogipõhi on kuldpruun.
5. Täidiseks jahvata mandlid köögikombainis või kohviveskis peeneks jahuks. Sega toasoe või suhkru ja mandlijahuga, lisa munakollased ja sega ühtlaseks.
6. Kata eelküpsetatud põhi mandlitäidisega ja aseta selle peale vaheldumisi punased ja valged pirnipoolikud. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35 minutit keskmisest üleval pool asuval siinil, kuniks kook on pealt pruun.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa