Peotoidud  » Jõulud

Õunane ricotta-kook

Keskmine hinne: 2.05 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Mahlane variant õunakoogist, kus kohupiima või toorjuustu asemel on kasutatud ricottat.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Sega suhkur, kamajahu ja nisujahu. Haki jahu sisse või ning näpi tainas ühtlaseks puruks. Viimasena lisa munakollane. Vormi taignast pall ning aseta külmikusse 30 minutiks tahenema.
2. Valmista täidise jaoks õunapüree. Selleks pane puhastatud ja tükeldatud õunakuubikud koos vee ja suhkruga keskmisele kuumusele keema. Keeda umbes 7 minutit, kuni õun muutub klaasjaks ja segu ei ole enam väga vesine.
3. Poole tunni pärast rulli tainas kahe kile vahel lahti, kuni see on umbes 24cm koogivormi põhja suurune ning vooderda vormi põhi tainaga. Küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.
4. Valmista täidis, selleks sega omavahel ricotta-kohupiimapasta, hapukoor, Demerara suhkur, sidrunimahl ning eelnevalt valmistatud ja jahtunud õunapüree. Sega hulka ka piimaga või veega segatud vanillikastmepulber ning vahustamata muna. Vahusta munavalge ning sega ka see ettevaatlikult täidisesse.
5. Aseta puhastatud ja kuubikuteks lõigatud õunad küpsenud koogipõhjale, vala peale täidis ning küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit või seni, kuni kook pealt on kuldne ja täidis on keskelt veel pisut vedel. Jahuta kook avatud ahjuuksega ahjus ning lase enne serveerimist täielikult maha jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa