Peotoidud  » Jõulud

Kookose-pohlakook

Keskmine hinne: 3.45 Allikas: 100 kooki 3 Autor: Pille Enden
Tõeliselt mõnus suutäis, milles pohlade hapu ja karamelli magus maitse teineteist tasakaalustavad.
Valmistusaeg: üle 60 min

60 minutit + küpsetamiseks 50 minutit

Kogus: 1 portsjon
1. Vahusta toasoe või. Lisa kookoshelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu, fariinsuhkur ja muna ning sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 175kraadises ahjus 15 minutit. 2. Mõõda pohlad kastrulisse ja suru katki. Sega omavahel moosisuhkur ja maisitärklis ning lisa pohladele. Kuumuta pidevalt segades kuni keemiseni. Tõsta kuum marjasegu eelküpsetatud koogipõhjale ja määri ühtlaselt laiali.
4. Sega ülejäänud täidisekomponendid kohupiimaga. Tõsta kohupiimasegu (see tuleb üsna vedel) lusikaga ettevaatlikult pohlakattele. Küpseta veel 35 minutit. Lase koogil täiesti jahtuda ning alles seejärel eemalda vormist.
5. Valmista karamellkate. Mõõda koor ja fariinsuhkur potti ning keeda 25–30 minutit. Sega hulka või ja vanillsuhkur. Määri segu koogile ja kaunista pohladega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 26.sept 2012 08:55
väga hea
Heli 22.aug 2012 21:41
Kuna mul kookost ei olnud, tegin kreeka pähklitega ja väga-väga hea tuli! Natuke aeganõudev ehk, aga tasub ära!
bersan 04.apr 2012 18:39
Väga maitsev!
auhauh 23.märts 2012 17:00
Suurepärane kooslus! Lemmik! Suhkrut panin poole vähem, kuna pohli ei olnud, siis kasutasin nende asemel pohlamoosi.
Liina 21.nov 2011 15:35
peaks proovima jõhvikatega, äkki on ka hea :)
tüli 21.nov 2011 11:14
See on ju peaaeu sama (erinevus seisneb selles, et põhjale on lisatud kookoshelbeid), mis Pohla-
Karamellipiruka retsept.
1