Peotoidud  » Jõulud

Valge šokolaadi kook jõhvikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 kooki 3 Autor: Pille Enden
Suussulav kook kohupiimast, magusast valgest šokolaadist ja hapudest marjadest. Põhja võid valmistada ka šokolaadiküpsistest ja jõhvikate asemel kasutada pohli.
Valmistusaeg: üle 60 min

50 minutit + tardumiseks 3-4 tundi või üle öö külmas

Kogus: 1 portsjon
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhja küpsetuspaberile. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise komponendid tõsta juba eelnevalt külmkapist välja, et need oleksid koogi valmistamise ajaks toasoojad. Leota želatiinilehti külmas vees. Vahusta koor. Sulata valge šokolaad, jahuta pisut ja sega vahukoorega. Lisa kohupiim ja suhkur. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata kuumas vees. Vala peene nirena šokolaadivahu hulka. Sega hoolikalt. Tõsta täidis põhjale ning jäta ööseks külmkappi tarduma.
Leota marjakatte jaoks mõeldud želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Kuumuta glögi potis. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata kuumas glögis. Jahuta. Laota külmunud marjad koogile. Tõsta glögi lusikaga ühtlaselt marjadele. Lase vähemalt pool tundi külmkapis tarduda.
Kogus 12 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
laura 12.veeb 2012 14:03
just. Avastasin sama!
Maarja 24.dets 2011 01:34
?elatiini lahustamiseks peaks ikka natuke rohkem kui 2tl vett kasutama
hanna 06.nov 2011 16:02
tegin ja see oli maitsev :)
1