Peotoidud  » Jõulud

Porgandikook toorjuustuglasuuriga

Keskmine hinne: 3.21 Allikas: 100 kooki 3 Autor: Lia Virkus
Selle retsepti järgi saad valmistada suure ahjuplaaditäie mahlast suussulavat porgandikooki. Glasuur lisab koogile pidulikkust ning muudab selle veelgi maitsvamaks.
Valmistusaeg: 40-60 min

25 minutit + küpsetamiseks 30 minutit

Kogus: 1 portsjon
Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuiv- ja maitseained. Lisa munavahule vaheldumisi kuivainesegu, peene riiviga riivitud porgandid ja sulatatud või ning sega ühtlaseks. Vooderda kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vala tainas plaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogipõhjal jahtuda. Samal ajal valmista kate. Vahusta toasoe või ja toorjuust mikseriga ning sega hulka tuhksuhkur. Laota kate jahtunud põhjale. Lõika kook ruutudeks ja puista üle kookoshelveste ja riivitud apelsinikoorega.
Kogus 16 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Apukoor 07.juuni 2016 11:22
Kindlasti tasuks panna koogi sisse ka kreeka pähkleid ning kookoshelbeid - tuleb hulga maitsvam. Ja suhkrut umbes 2dl võrra vähem, muidu liiga magus.
Koogi Kata 04.veeb 2016 17:02
Soovitaksin selle toorjuustuglasuuri koguseid duubeldada, hetkel sai vaid pool ahjupannist glasuuriga kaetud. Nii et mina teeks 200 g võid, 400 g (2 pk) toorjuustu ning panin u 5 dl tuhksuhkrut. Siis kattis koogi ära.
Siiri Kirikal 05.märts 2015 12:07
Selles koogis on tõesti küpsetuspulbrit vaja enam...
pipi 04.märts 2015 12:17
Kas tõesti 4 teelusikatäit küpsetuspulbrit? Ma panen tavaliselt ühe suure koogi jaoks 1 ja piisab...
Siret 05.veeb 2014 19:55
Vähendasin suhkrut kolmandiku võrra ning kõik kiitsid taevani. Kohe kohe saab otsa :)
daililuu 24.dets 2013 11:35
mina tegin kaaa =)
Laura 04.nov 2013 17:02
Ka mina leian, et suhkrut vajab see kook vähem. VÕid ka. Panin rohkem porgandit ja tulemus meeldis palju rohekm.
Maarja 15.sept 2012 16:52
suhkrut kindlasti vähem, muidu jubeeeeeee magus :S aga üldiselt ei maitsenud, üllatus-üllatus, aga võib-olla on Selveri köögi porgandikook nii üle võlli..
Epu01 03.juuni 2012 11:23
Väga lihtne ja hea kook. Olen paar korda teinud, teisel korral vähendasin veidi suhkru kogust ning glasuurile lisasin rohkem toorjuustu ja vähem võid, tuli ka väga maitsev :D
Anna 01.apr 2012 14:58
soovitan suhkrut tunduvalt vähem (tainasse 400ml, glasuuri 150 ml) panna. Siis mahe ja mõnus kook. nämm
laura 14.märts 2012 16:17
porgand on lihtsalt imeline selles koogis , sain külalistelt palju kiita , SUPER hea ja mahlane kook :)
doris688 15.jaan 2012 14:53
Kiirelt sai valmis ja maitses väga-väga hea!
MeesKöögis 08.jaan 2012 18:14
no kurja...toorjuust ja toasoe või...kuidas see mikstuur ühtlane peaks tulema ?
soofia 05.dets 2011 21:36
vähendasin koguseid kolmandiku võrra ja tegin suurde ahjuvormi. väga mahlane ja hea sai, eriti hea on see kate. aga sama kattega on ka kook "pehme piparkook" (Pereköögi kokaraamatust), ja kui valima peaks, siis valiksin viimase;) see eriti hea vürtsikas:) aga selle koogi kasuks räägib, et (kui kate välja arvata), siis on tegu üsna soodsa ja väga lihtsa koogiga, mis kohvi kõrvale väga priima!
Clio 02.dets 2011 08:12
hinne ununes
Clio 02.dets 2011 08:11
ahjuplaat peaks olema sama lai (vasakult paemale ja eest taha) nagu ahi, ehk siis see kõige suurem plaat, hea kui on sügavam sest kook tuleb päris paks. ma olen ka korduvalt seda teinud, väga maitsev kook! ja kindlasti tee veel! oligi plaanis selle aasta sees seda veel küpsetada.
krista 01.dets 2011 22:23
Kui suur peaks ahjuplaat olema?
miia 01.dets 2011 16:21
kas suhkrut palju ei ole
tiiaj 30.nov 2011 11:09
olen juba ammu seda kooki valmistanud,väga hea kook
Margareeta 28.nov 2011 17:44
Täitsa hea kook, lihtne teha ka,läheb kordamisele
1