Peotoidud  » Jõulud

Vana aja seapraad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Vana aja seapraetükki otsi turu pealt.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 MINUTIT +2,5 TUNDI KÜPSETAMISEKS +20 MINUTIT JÄRELVALMIMISEKS

Kogus: 10 portsjonit
1. Eemalda karbonaadilt ribikondid ning paiguta need justkui restina küpsetusvormi põhja. Nii tekib maitsvam praeleem.
2. Tee fileeosasse sisselõige piki lihaskiudu nii, et saaksid taisest lihaosast suurema laotuse. Maitsesta liha üsna heldelt soola ja pipraga ning määri peale mädarõigas.
3. Keera nüüd liha uuesti kokku ja vormi linase nööri abil tihkeks rulliks. Sälguta kamara pind terava noaga. Maitsesta liha ja kamar veel kord soola ja pipraga ning aseta ribikontide peale.
4. Küpseta 150-kraadises ahjus pöördõhurežiimil 2,5 tundi, aegajalt kastes praadi tekkinud leemega. Tõsta kuumus 250 kraadini ja keera ahi grillrežiimile. Küpseta mõni minut, kuni kamarapind hakkab kobrutama.
5. Tõsta liha ahjust välja. Kata vorm fooliumiga ja laota soojuse hoidmiseks peale köögirätik. Lase lihal enne lõikamist vähemalt 20 minutit rahuneda. Eemalda siis kamar ning tükelda liha sobiva suurusega portsjoniteks.
6. Serveeri lõikudena hapukapsaste ja ahjukartulitega. Paku juurde praeleent, mille võid täiendavalt maitsestada mädarõikaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
anita 07.jaan 2013 15:51
peaks kunagi järgi proovima
1