Peotoidud  » Jõulud

Apelsiniglasuuriga seafilee

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Traditsioonilise seaprae võib asendada väherasvasema fileega. Apelsinikate annab lihale mahlasuse ja maitse. Serveeri praeleemest valmistatud kastme ja kaalika-juustuvormiga.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 25 min + ahjus 1 tund + üle öö külmkapis

Kogus: 6 portsjonit
Kuivata seafilee majapidamispaberiga. Valmista marinaad. Selleks pese apelsini pind hoolikalt ja riivi koor. Pressi välja mahl. Sega marinaadiained omavahel ja vala küpsetuskotti. Pane kotti filee. Sule kott ja pööra igatpidi, et liha saaks marinaadiga kokku. Lase üle öö külmkapis marineeruda. Vahetevahel keera. Võta tund enne ahjupanekut külmkapist välja. Lõika ava kotti ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Kurna küpsetusleem potti ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soolaga. Sega kartulijahu vähese veega ja lisa leemele, samal ajal segades. Kuumuta, kuni kaste pakseneb. Sulata potis apelsinimarmelaad, lõika liha õhukesteks viiludeks ja määri lihale marmelaad.
Kaalikavormi jaoks koori kaalikad, lõika õhukesteks viiludeks (2–3 mm). Keeda soolaga maitsestatud vees 15–20 minutit. Nõruta. Murenda sinihallitusjuust. Lao kaalikad kõrgemasse kaanega ahjuvormi kihiti riivjuustu, sinihallitusjuustu ja maitseainetega. Kaalikaid tuleb umbes neli ja juustu kolm kihti. Kõige peale jääb kaalikakiht. Sega lahtiklopitud muna koorega, vala vormi. Kaalikad peavad olema vedelikuga kaetud. Küpseta 175-kraadise ahju allosas tund aega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
PirtsuP 24.dets 2016 18:42
Ülihea! Minu jõululaua põhiroog ja olen väga rahul :)
Repsikk 27.dets 2011 11:31
Tegin ainult sealiha ning jõululauale. Mul oli aga 0,5 kg seljakarbonaadi tükk ilma kamarata ning tegin marinaadi resteptis ette nähtud koguses (ehk 1kg lihale). Aga sellest hoolimata sai mõnusalt mahlane. Isegi mehed kiitsid, kuigi kartsin, et nende jaoks ehk liiga magus. Aga võta näpust...:).
1