Peotoidud  » Jõulud

Apelsinikook II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Pähkli-muretainapõhjaga apelsinikoogi saad varem valmis teha ja kaunistada apelsinidega vahetult enne serveerimist.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa muna ja jätka vahustamist. Sega juurde sool, vanillsuhkur ja pähklijahu. Lõpuks lisa korraga jahu ning sega kiiresti ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja hoia üleöö külmkapis. Rulli kergelt jahusel laual laiali ning kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad tainaga. Toksi põhja augud ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
2. Kreemi valmistamiseks riivi pestud apelsinide koor ja tõsta kõrvale. Pressi apelsinidest mahl. Kuumuta kastrulis apelsinimahl, -koor ja pool suhkrust keemiseni. Klopi kausis munad ja ülejäänud suhkur kergelt vahule. Vala neljandik apelsinimahlasegu pidevalt kloppides munavahusse. Vala mass tagasi kastrulisse ja jätka pidevalt kloppides kuumutamist kuni keemiseni. Tõsta tulelt ja jahuta. Vahusta hulka toasoe või. Soovi korral võid kreemi suruda läbi sõela.
3. Täida põhi kreemiga ja tõsta külmkappi. Serveerides kaunista apelsinisektoritega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa