Peotoidud  » Jõulud

Konjakine ploomitort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Meeldivalt pehme ja mahlane ploomimaitseline kook kohvi või tee kõrvale. Maitseb hästi nii leigelt kui ka päev-paar seisnuna.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 30 min + ploomide maitsestumiseks 1 tund + ahjus 30 min

Kogus: 10 portsjonit
Lõika ploomid õhukesteks viiludeks ja leota konjakis 1 tund. Vahusta muna ja suhkur. Lisa sulatatud jahtunud või ja marmelaad. Sega jahu, küpsetuspulber ja jahvatatud mandlid omavahel. Ühenda tainaga. Määri tainas võiga määritud 22 cm lahtikäiva vormi põhja. Sega täidiseks muna ja hapukoor, maitsesta suhkruga. Nõruta ploomid ja lisa täidisele. Vala segu tainale. Küpseta 200-kraadise ahju allosas pool tundi, kuni kook on küpsenud. Piserda enne serveerimist konjakiga, mis ploomide leotamisest üle jäi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa