Peotoidud  » Jõulud

Jõulumaitseline pohlakeeks

Keskmine hinne: 3.27 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Keeks, mis maitseb nagu mahlane piparkook. Pohlad hoiavad keeksi muredana veel mitu päeva, ainult säilita küpsetist õhukindlalt suletavas karbis. Külmutatud pohlade korral lisa need tainasse külmunult.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
Klopi kausis lahti munad. Lisa siirup, fariinsuhkur, vahustamata koor ja sulatatud või. Sega omavahel kõik kuivad ained ja lisa munasuhkrusegule. Kõige lõpuks sega juurde pohlad. Vala tainas võitatud ning jahuga ülepuistatud piklikku keeksivormi. Küpseta 160-kraadises ahjus 55 minutit. Jahuta veidi ja kummuta keeks restile tahenema.
Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur, munavalge ja sidrunimahl. Nirista glasuur jahtunud keeksile ja puista üle tuhksuhkruga. Kaunista pohladega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liisa 20.aug 2012 15:53
väga isuärata :Y:Y
Karin 13.jaan 2012 17:26
Sai tehtud korduvalt. Väga maitsev ja õhuline tuli. Kasutasin hoopis Santa Maria piparkoogimaitseai-
net.
1