Peotoidud  » Jõulud

Safranibrülee piparkoogikaramelliga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Maru
Elegantne maitsetipp.
Valmistusaeg: üle 60 min

1 tund 15 minutit

Kogus: 4 portsjonit
1. Eralda munakollased valgetest. Kuumuta potis kohvikoor. Vispelda munakollaste hulka suhkur ning tõsta lusikashaaval peale 3–5 sl kuuma kohvikoort, ise samal ajal segades. Vala munakollased kohvikoore hulka ning sega, sega, sega madalal kuumusel, kuni koore-munasegu pakseneb. Ära ainult vahusta! Lisa näpuotsaga safranit ning kardemoni.
2. Poeta vormide põhja rummis ligunenud kompotikirsid, konjakiploomid või Amarettoaprikoosid ning vala paksenenud kreem pisikestesse ahjuvormidesse. Aseta pisivormid ahjuplaadile või suuremasse nõusse, mille põhja on valatud nii palju keeva vett, et vormid oleksid poolenisti kuumas vees. Küpseta 140-kraadises ahjus 60 minutit.
3. Võta brülee ahjust, jahuta ning aseta külmikusse. Vahetult enne serveerimist puista brüleekreemi pinnale piparkoogimaitseainet ning seejärel valge kiht suhkrut. Põleta suhkur gaasipõletiga või ahju grillelemendi all karamelliks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa