Peotoidud  » Jõulud

Martsipani-pohlakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Mooste toiduklubi
Mõnus hapu-magus sügiskook.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Haki martsipanimass, suhkur, jahu ja või puruseks seguks, lisa vesi ning sega ühtlaseks. Suru lahtikäiva koogivormi servadele ja põhja ning tee kahvliga augud. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
2. Pane täidisekomponendid külmalt potti, sega keemiseni ja keeda mõni minut, kuni tekib kissell. Võta põhi ahjust välja ja vala täidis peale.
3. Vahusta munavalged suhkruga ja tõsta vaht koogi pealmiseks kihiks. Puista üle mandlilaastudega. Küpseta 5–10 minutit, kuni kate on kergelt kuldne.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Brüleekreem 26.nov 2011 19:39
Hmm, maitsekooslus on huvitav. Heas mõttes huvitav. Ainus häda oli selles, et põhi jäi väga tainane, kuigi ääred olid kenasti krõbedad. Tainas ise maitseb hea, nii et pole hullu :P
Merje Maripuu 19.nov 2011 15:42
Jäin rahule selle erilise maitsega. Paljud kiitsid minu tehtud sellest kooki.:)
1