Peotoidud  » Jõulud

Apelsinitiramisu

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tiramisu Autor: Angeelika Kang
Tsitruselikööris maitsestunud apelsinid ja tsitruselikööriga immutatud küpsised annavad kokku lausa pikantsusest õhkava tiramisu, mis sobib ühtviisi hästi nii jõuluaega kui ka lihavõttelauale.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ 6 tundi maitsestumiseks

Kogus: 6 portsjonit
Pese ja riivi apelsinikoor ning säilita õhukindlas nõus külmkapis kuni serveerimiseni. Koori apelsinid terava noaga nii, et valge koorealune osa saaks ka eraldatud. Lõika viljaliha sektoriteks. Sega apelsinisektorid, liköör ja tuhksuhkur ning lase maitsestuda.
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta suures kausis munakollased ja suhkur heledaks tihkeks vahuks ning lisa siis mascarpone. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud massi hulka.
Kasta küpsised ükshaaval liköörisegusse ja lao kiht pokaali põhja. Kata mascarpone-kreemi ja apelsinisalatiga. Tee nii veel üks kiht. Kata kilega ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt 6 tundi kuni üle öö. Serveerimisel kaunista riivitud apelsinikoorega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa