Peotoidud  » Jõulud

Tainas piparkoogimajale

Keskmine hinne: 3.52 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Piparkoogitainas valmista maja jaoks ise ja soovitavalt eelneval päeval.
Valmistusaeg: üle 60 min

1. Võta paksupõhjaline pann ja pane keskmisel kuumusel 150g suhkrut sellele sulama. Kui suhkur on pisut sulanud, asu massi puulusikaga ettevaatlikult segama. Kui segad liiga hoogsalt, võivad tekkida tükid ja neid on üsna raske lahustada. Jälgi hoolikalt kuumust, et suhkur ära ei kõrbeks ja pann suitsema ei läheks. Sega seni, kuni suhkur on täiesti sulanud, tõsta pliidilt ja lisa kuum vesi. Taas ettevaatust, kuna nüüd tekib üsna palju auru ja ülikuum suhkur võib pritsida. Lisa ülejäänud suhkrukogus ja keeda, kuni oled saanud siirupilaadse koostise.
2. Lisa siirupile piparkoogimaitseaine ja või, sega ja jahuta massi. Kui segu on pisut jahtunud umbes 40 kraadini, lisa hapukoor, äädikas ja muna ning sega segamini. Lõpuks lisa kuivained: jahu, mille sisse on segatud sooda ja sool ning sõtku tainas käsi appi võttes ühtlaseks.
3. Tainast on lihtsam segada, kui see on veel soe. Ära jahuga liialda, sest tainas peabki jääma pisut vedelam kui tavaline küpsisetainas. Tainas taheneb külmkapis ja kui jahu sai tõesti vähe, siis saab seda hilisema rullimise käigus ka veel lisada. Pane kilekotti ja kui tainas on täielikult maha jahtunud, siis aseta üleööks külmkappi.

Taina kogus 1 kg.

Maja valmistamist KOOS ŠABLOONIDEGA vaata SIIT

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
eve 23.dets 2012 17:53
Just sain maja valmis. Kõik tükid jäid mõõtu ka esimest korda. Nüüd imetleme lastega oma kätetööd. Ilusaid jõule.
Irks 22.dets 2012 23:18
Minu esimene ebaõnnestumine küpsetamisel :(, siiani oli kõik välja tulnud. Retsept sakib täiega, tegin kõik täpselt õpetuse järgi. Suhkur kiskus tükki alates kuuma vee lisamisest kuni ainete lisamiseni.Täieli-
kult kahju ajast ja rahast, mis kulus ainetele taina valmistamiseks. :( Eelmisel aastal tegin piparkoogitaina teise retsepti järgi, siis küll suhkru tükki kiskumisega mingit jama ei tekkinud.
omg 23.nov 2012 18:57
häääääää :):):):):):):):):):)-
:):):):):):):):):):)-
:):9.:):):):):):):):-
):):):):):):):):):):-
):)):):):):)::):):):-
):)
Hindaja 23.nov 2012 18:57
cheeeses jube häää:);););););););)-
;):):):):):):):):):)-
:):):):
umbes 31.okt 2012 22:33
;):):):):):):):)
umbes 31.okt 2012 22:32
ma olen söönud piparkoogimaja
tere 20.dets 2011 18:02
:A jou
Hilary 15.dets 2011 09:51
Söögisooda on see, mis paisutab tegelikult. Aga idee ongi selles ju, et tuleks korralik paksude seintega piparkoogimaja, mis ei purune
Lecker 14.dets 2011 13:45
Hea tainas tuli küll, mötlesin enne maja tegemist proovida, kuidas tavalised piparkoogid jäävad. Aga ei tulnud head välja, liiga palju paisusid ahjus, huvitav mida ma valesti tegin? Äkki peaks muna ära jätma, et nii kohevaks ei läheks nagu kakukesed?
Õpetus 11.dets 2011 15:55
Maja õpetusele saab esilehelt, vt Kokakool alt "Piparkoogist maja"
carmen 10.dets 2011 16:59
väga héa tainas tuli aga väheks jäi,võiks olla õppetus kuidas seda maja teha
1