Peotoidud  » Jõulud

Gorgonzolaga juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Juustukoogid Autor: Angeelika Kang
Kreemjas juustukook, milles vaatamata sinihallitusjuustu rohkusele lööb tugevalt läbi laimi pikantsus. Tõsta kook sügavkülmast välja pool tundi enne serveerimist, et see oleks piisavalt pehme lahtilõikamiseks.
Valmistusaeg: üle 60 min

35 minutit + 6 tundi kuni üle öö külmas

Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise valmistamiseks sega väiksemas kastrulis vesi ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni vedelik muutub siirupitaoliseks. Jahuta siirup täielikult.
Sega murendatud sinihallitusjuust, mascarpone, vahustatud koor ja siirupiga segatud laimimahl. Vala segu koogivormi ja hoia vähemalt 6 tundi kuni üle öö sügavkülmas.
Kogus 10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kateriina 25.juuni 2015 19:28
Vahukoore lisad viimasena sina, mitte siirupit. Kas nii rumal saab ka olla?
sunshiney 24.dets 2011 12:42
Ma olin nii suures vaimustuses koogi tegemisest, kuni lisasin selle jahtunud siirupi juustudele, vahukoorele ja laimimahlale, maitse viis keele alla, aga siis läks see hea vaht kõik tükki ja vesiseks ning vastikuks- ei kõlbanud kuhugi. Valasin vetsust alla ja jõulukoogiks pean midagi uut tegema. Kahju :(
1