Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadi-mascarpone juustukook

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: Juustukoogid Autor: Angeelika Kang
Muredal šokolaadipõhjal ja kreemja Baileys likööriga maitsestatud mascarpone-šokolaadikattega juustukooki sobib serveerida kergelt vahustatud ja magustatud vahukoore ning maasikatega. Klassika!
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 45 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata kastrulis või ja šokolaad, sega ühtlaseks ja vala purustatud küpsistele. Sega ühtlaseks ja vooderda puruga 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhi ja servad 4 cm kõrguselt. Täidise tegemiseks eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vispelda teises kausis ühtlaseks mascarpone ja vahustamata koor. Lisa mass munakollasevahule. Lisa ka hakitud šokolaad, sõelutud kakao, mandlijahu ja liköör ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa mitmes jaos tugevaks vahuks vahustatud munavalged. Vala segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Jahuta ja serveeri toatemperatuuril.
Kogus 12 lõiku.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 24.dets 2012 09:42
Minu kook tuli tiba heledam, kui pildil. Shokolaadi panin küll retseptist rohkem ja sulatatud kujul, suhkrut tiba vähem. Maitseb oivaliselt.
aili 13.märts 2012 14:12
Väga maitsev kook ! Kõrvale sobib hästi ka vanilli-puding ! :Y
reelika 16.jaan 2012 21:08
:Y see võib supper hea olla.
1