Peotoidud  » Jõulud

Soolased karripähklid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Pannitäiest isetimmitud soolapähklitest saab mõnusa külakosti.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon

1.  Laota pähklid ahjuplaadile.
2.  Vala pähklitele õli ja puista peale karripulber.
3.  Sega pähkleid, et maitseaine ja õli oleksid ühtlaselt jagunenud.
4.  Rösti pähkleid 10–15 minutit ahjus 150 kraadi juures. Soovi korral sega vahepeal, et pähklid saaksid ühtlaselt röstitud.
5.  Enne serveerimist lase pähklitel maha jahtuda.

SOOVITUS:
* Kui soovid, et pähklid jääksid krõbedad, võid juurde segada ka veidi mett.
* Sarnaselt võid valmistada maitsepähkleid näiteks tako- või fajita-maitseaineseguga või muude meelepäraste soolaste segudega, sh maitsepipardega.
* Soovi korral puista pähklitele ka soola – kodus valmistatud maitsepähklite üks suur eelis ongi võimalus soola kogust ise doseerida, sest poepähklid on sageli tulisoolased.
Kogus 150 grammi.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kaisu111Ruby 07.märts 2012 12:22
pole veel proovind aga tundub väha hea :Y
1