Peotoidud  » Jõulud

Vürtsikad wasabi-pähklid

Keskmine hinne: 3.38 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Pähklid, mis panevad suu õhkama, aga mille järele ikka ja jälle käe sirutad.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
1.  Sega omavahel mesi ja maitseainesegu.
2.  Laota pähklid ahjuplaadile ja vala peale maitsestatud mesi.
3.  Sega pähklid ühtlaselt meega segamini.
4.  Rösti pähkleid 10–15 minutit ahjus 150 kraadi juures. Soovi korral sega vahepeal, et pähklid saaksid ühtlaselt röstitud.
5.  Enne serveerimist lase pähklitel maha jahtuda.

SOOVITUS:
Valmis maitseainesegu asemel sobib kasutamiseks hästi ka wasabi-pulber. Ole selle doseerimisega ettevaatlik, sest wasabi-pulber on päris terav. Peale pulbri puista pähklitele ka röstitud seesamiseemneid ja veelgi ilusama välimuse saad, kui segad nii valgeid kui ka musti seesamiseemneid.
Kogus 200 grammi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kass 09.sept 2012 03:23
Kasutasin wasabipulbrit isegi rohkem, kui retsept ette nägi, kuid maitse oli pea olematu. Järgmine kord proovin wasabit veega segades pastaks teha ja siis lisada, ehk see aktiveerib maitse.
pulber 25.dets 2011 18:37
Wasabi pasta tehakse pulbrist ja veest :) Pastaga peabki leebem jääma.
pangatibi 21.dets 2011 11:43
Mina panin 1 spl mett, 1 spl wasabi pastat ja 1 spl friikartulimaitseai-
net. Ei jäänud väga terava maitsega, aga pulbriga ma pole veel proovinud.
1