Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogimekine kakaorull

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Rullbiskviidid on tõelised kameeleonid. Lisades näpuotsaga piparkoogimaitseainet, kaneeli ning apelsinikoort, ongi biskviidile jõulukostüüm selga keeratud!
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Paisuta želatiin külmas vees ning sulata väheses kuumas vees. Vahusta 35% koor suhkruga ning lisa kohupiimapastale. Riivi sekka apelsinikoor ning vala juurde lahustunud želatiin. Tõsta biskviidi valmimiseni külmikusse.
2. Taina jaoks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kakao, piparkoogimaitseaine ja kartulitärklis ning sõelu tainale. Vala tainas 20 x 30 cm küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 7–8 minutit.
3. Samal ajal kui biskviit küpseb, valmista ette “maandumispaber” ehk teine sama suur küpsetuspaber ning raputa peale suhkrut. Võta biskviit ahjust ja kummuta ettevaatlikult suhkrusele paberile. Eemalda õrnalt küpsetuspaber, määri soojale biskviidile moos ja lase küpsetisel jahtuda. Moosikogus sõltub keedise paksusest.
4. Vala tainale veidi tahenenud kohupiimasegu, rulli pikkupidi toruks ning mähi küpsetuspaber ümber. Tõsta rull kolmeks-neljaks tunniks külmikusse. Serveerides võid peale puistata suhkrut, tuhksuhkrut või hoopis sulašokolaadi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ursull 25.nov 2012 18:58
Tõesti hea sai. Kui väga magusa armastaja ei ole, siis julgelt võid poole koguse suhkru jätta panemata :p
Lembelaura 30.okt 2012 13:29
Kasutasin maasikamoosi ja maasikamaitselist kohupiimapastat. Super-super
eternal 15.dets 2011 19:51
Kiidan, tuli väga maitsev! Kõik kiitsid ja olid hämmeldunud. Õunamoosi mul polnud, tegin aprikoosimoosiga, sobib ka suurepäraselt. Nendiks ainult seda, et etteantud kogusest saab 1 pisikese rulli. Mina soovitan topeltkogust!
1