Peotoidud  » Jõulud

Heeringatrühvlid musta leivaga

Keskmine hinne: 3.21 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Suurepärane ja suupärane.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
1. Haki kala peeneks ning veendu, et sees pole luid.
2. Haki roheline sibul.
3. Sega omavahel toorjuust, sibul ja heeringas.
4. Puista taldrikule riivleib, millele tõsta väike kogus kala-toorjuustumassi ning veereta sellest suupärased kuulid.

Kogus 10 tükki.

SOOVITUS:
* Heeringa asemel võid kasutada ka kilu või suitsulõhet.
* Riivleiba valmista ise kuivatatud leivast, mille saad peeneks saumikseri abil.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tuule 08.dets 2016 23:25
Poeriivleiba ei anna ise tehtud Fazeri musta leiva puruga võrreldagi. Olen leiva eelnevalt peenestanud, siis ahjus röstinud ning uuesti üle purustanud. Ilmselgelt ei suuda tavaline kombain tükki kivikõva leiba ära peenestada. Õhukindlas säilituspurgis saab suuremat ülejääki edukalt säilitada, et ei peaks iga kord eraldi mässama.
natali 20.dets 2012 17:41
hea retsept.lisasin massi keedu muna.soowin riiw leiba teha nõuka hakliha masinaga.meie peres elu aeg tehti riiwsaia nimodi,ja kõik jääb terweks,kasutasin Fazeri leiba.leiba kuiwatasin radika kõrwal.nii on ruttem.SUPPER
Kass 09.sept 2012 03:20
Tahtsin sibula asemel panna tilli, aga unustasin ära. Väga maitsev tuli sellegipoolest. Kasutasin Fazeri musta leiba (sellel on natuke karamelline maitse), kuivatasin ahjus ja uhmerdasin peeneks. Peolauale on see täiuslik.
martinvino 04.jaan 2012 13:01
Riivleiva soovitan ära röstida siiis on tulemus suurepärane:)
Effizza 31.dets 2011 01:51
lähtusest nimetusest RIIVleib, võib ka lihtsalt vana leiba riivida :P
Kiisu 29.dets 2011 10:21
Poes müüakse riivleiba sama moodi nagu riivsaia. Pole vaja purustamisega maadelda, ega köögitehnikat lõhkuda.
Mikser 29.dets 2011 09:50
Tahtsin veel lisada, et köögikombainis saab leiba purustada küll, aga saumikserid pole kõigil nii suure võimsusega ja tugevad - nõrgema saumikseriga ma ei julgeks kivikõva leiba purustada. :) Olen ise korra oma hea saumikseriga purustanud ja isegi sellega tegutsedes olid mikseri hääled võikad ja olin valmis korjama koos leivapuruga ka metallitükke...läks tookord õnneks, aga rohkem ma nii ei tee.
Mikser 29.dets 2011 09:38
Mina samuti hoiduks saumiksriga kuiva leiva purustamisest!
rail 29.dets 2011 08:38
Kes ei taha uut mikserit osta siis kuivatatud leiba ei tohiks küll saumikseriga purustada. Olen kunagi niimoodi oma saumikseri ära lõhkunud. Võll läks kõveraks. :N
1