Peotoidud  » Jõulud

Tiramisu-juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Juustukoogid Autor: Angeelika Kang
Juustukook, mis maitseb tõepoolest nagu tiramisu. Põhja sellel koogil pole, küll on aga vahele pikitud kohvis ja likööris maitsestatud biskviitküpsised, mis annavadki selle päris õige tiramisu maitse.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 1 tund ja 10 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Täidise valmistamiseks sega lahustuva kohvi pulber kuuma veega. Mikserda vähehaaval juurde 200 g toorjuustu, kolmandik suhkrust, vanillsuhkur ja maisitärklis. Lisa ülejäänud toorjuust ja suhkur, munad ja vahustamata koor. Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala 2 cm kiht toorjuustukreemi vormi põhja. Kasta küpsised kohvi ja likööri segusse ning lao kreemi peale üks küpsisekiht. Vala peale teine osa toorjuustukreemi, nii et küpsised oleksid kaetud. Lao peale teine immutatud küpsisekiht. Vala peale ülejäänud toorjuustukreem.
Aseta koogivorm sooja veega täidetud veidi suuremasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund ja 10 minutit.
Kaunista riivitud šokolaadi ja kakaopulbriga.
Kogus 12 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maria 15.märts 2015 16:36
Tegin täpselt retsepti järgi, aga üldse ei meeldinud. Tekstuur jäi nagu tarretunud biskviit ja tiramisu maitset ka eriti ei olnud.
******* 24.aug 2012 23:25
mis need savoiard küpsised on ja millega neid asendada saan.
Hindaja 22.jaan 2012 16:30
Minu esimene tiramisu-katsetus ja maitses suurepäraselt!
Elsa 22.jaan 2012 11:45
Väga hea kook tuli välja, ma panin ahju põhja veeanuma, et niiske õhk oleks ja küpses nii ka ilusti ära :)
siirikirikal 09.jaan 2012 17:01
Kat: täpsustan, et võtet olen proovinud, toorjuustukoogid jäävad nii mahlased ja vaju kokku, aga seda konkreetset kooki pole proovinud :)
siirikirikal 09.jaan 2012 16:59
Kat: kook kipub siis keskelt toores jääma. Ma pole nüüd küll ise proovinud, aga küpsetamine võiks ilmselt õnnestuda edukalt ka nii, et ahju põhja pane laiem kauss kuuma veega. See hoiab ahju niiske ja küpsetamistempera-
tuuri ühtlase. Kui kook valmis, las jahtub veel lahtise uksega ahjus tunnikese jagu ja veel ka toatemperatuuril enne kaunistamist täielikult maha.
Kat 09.jaan 2012 16:29
Aga mis siis juhtub, kui ma ei pane teda sooja veega täidetud veidi suuremasse koogivormi ja küpsetan lihtsalt niisama.... kuivab liiga ära?
1