Peotoidud  » Jõulud

Riisi-ricotta-kook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Mõnusalt kohev kook.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg 55 min + küpsemiseks 70 min

Kogus: 1 portsjon
Lase piim keema, sega hulka riis, vanillikaun, kaneel ja sool. Keeda nõrgal kuumusel, kuni riis on hästi pehme – u 30 min. Tõsta pott tulelt ja sega hulka 1,5 dl suhkrut. Lase jahtuda. Eemalda vanillikaun. Sega hulka ricotta, munad ja munakollased ning ülejäänud suhkur.
Määri 26 cm vorm võiga ja raputa üle jahuga. Küpseta 65–70 min 175-kraadises ahjus. Kui kook läheb pealt liiga pruuniks, siis kata fooliumiga. Lase hästi jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut. Serveeri marjakastmega. Kastme valmistamiseks keeda marju, suhkrut ja sidrunimahla 5–7 min.
Kogus 12-le.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
monts 07.apr 2012 20:25
Kook tuli äärmiselt maitsev. Küpses veidi kauem kui 70 minutit, kuid võibolla oli asi minu ahjus. Samuti paneksin suhkrut järgmisel korral vähem, kuid siiski oli tegu väga hea ja mahlase koogiga.
1