Peotoidud  » Jõulud

Mesine kohupiimakook

Keskmine hinne: 2.63 Allikas: Plaadikoogid- ja pirukad Autor: Epp Mihkels
Mesise mandli-kookosekattega kohupiimakook on mahlane ja õige magus, just nagu üks hea kook olema peab. Ideaalne pühapäeva pärastlõunal kohvi kõrvale. Kui soovid veidi vähem magusat, piisab kohupiimatäidisele 1 supilusikatäiest suhkrust.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 50 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Sega põhjatainaks kokku kõik kuivained ja näpi hulka või, nii et saad mõnusa puru. Puista puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali. Sega kohupiim, suhkrud, munad ja hapukoor ühtlaseks massiks, vala purupõhjale ja silu. Sega mandlilaastud ja kookoshelbed meega ning puista kohupiimatäidisele. Seda on pisut ebamugav teha, kuid õnnestub paremini, kui võta lusikaga mandlisegu ja lükkad siis sõrmedega tasakesi koogile.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 20 minutit. Alanda siis kuumust 180 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.
Kogus 12 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
naine 20.nov 2012 14:04
Tegin põhjaks tavalise muretaigna ja jäi super hea
Merle 31.märts 2012 19:27
meile küll meeldib aga tegin isetehtud kohupiima pastaga ja panin kaa pool kogusest .
loreen 11.märts 2012 13:06
Mh.. hinne läks kaduma eelmise postituse juurest.
loreen 11.märts 2012 13:05
Väga maitsev ja äärmiselt mahlane! Mina panin muidugi poole kohupiima asemel kohupiimapastat ja hapukoore koguse jätsin seejuures samaks. Kuid see oli ka ainus muudatus, mille nii igaks juhuks tegin. Suhkrut panin selle "kui soovid veidi vähem magusat" järgi, aga tegelikult oleks võinud ka terve dl suhkrut panna. Järgmisel korral paneksin ilmselt mett natuke rohkem, mee maitset oli minu jaoks veid vähe.
1