Peotoidud  » Jõulud

Aleksandrikook

Keskmine hinne: 4.06 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Ammusest ajast tuntud-teatud kook on üks hea magus suutäis. Glasuuri võid valmistada nii valgena kui ka toonida sobivaks naturaalsete toiduvärvide abil.
Valmistusaeg: üle 60 min

35 minutit + 30 minutit külmkapis + 30 minutit ahjus

Kogus: 12 portsjonit
Vahusta või suhkruga kohevaks. Eralda munakollane ja -valge. Lisa munakollane võivahule ja vahusta ühtlaseks. Lisa riivitud sidrunikoor, vanillsuhkur ja jahu ning sega ühtlaseks. Kata tainas toidukilega ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Jaga tainas kaheks ja rulli mõlemad tainatükid küpsetuspaberil umbes 1 cm paksusteks ühesuurusteks plaatideks. Vahusta munavalge suhkruga kõvaks vahuks ja sega jahvatatud mandlitega. Tõsta üks tainaplaat ahjuplaadile, määri peale marmelaad ja sellele muna-mandlisegu. Tõsta teine tainaplaat küpsetuspaberi abil peale ja eemalda küpsetuspaber. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Kuna alumine pool küpseb siledam, võid koogi näiteks lõikelaua abil teistpidi keerata. Sega tuhksuhkur ja sidrunimahl, määri koogile ja lase tahkuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
printsess 28.veeb 2015 23:08
Ma ei tea kuidas teie aga ma pidin kõvasti rohkem sidrunimahla panema et see asi glasuuri moodi välja näex ja sellest kogusest ei piisanud tervele koogile!
Vanaema Tartust 13.jaan 2015 11:31
Aleksandri kook on klassikaline kook vene köögist ja sinna kuulub vaarikamoos.
inimene 21.nov 2013 20:11
ei ole nõus kasutajaga pettunud!
inimene 21.nov 2013 20:08
väga kerge retsept ja väga maitsev ka!
annyi 05.juuli 2013 01:06
azzzzzza kui hea!!! rullisin mõlemad tainaplaadid niipalju õhemaks, et koogi suurus tuli 30*30 cm, see oli väga paraja suurusega. Alumise poole rullisin küps.paberil ja tõstsin koos sellega plaadile; pealmise poole rullisin toidukilel ja rullikeeratuna sai selle tainapoole päris valutult alumisele poolele peale sättida. Glasuurile läks ka minul mahla rohkem aga seda juba sellepärast, et tegin glauuri natuke vedelema, et kogu kook ikka kaetud saaks. Täpselt sai!!
elina225 30.sept 2012 15:54
Just võtsin ahjust:) Põhjale ei pannud sidrunikoort ning õunamoosi asendasin jõhvika toormoosiga, võõbale pigistasin keskmisest sidrunist mahla ja lisasin juurde mingit õunamahla ja see kõik on ikka nii magus ja super hea:D Mässamist on küll teise taigna peale panemisega aga kui keerata tainas küps.paberi peal rulli ning ohtrasti ka jahu, siis tuleb päris hösti paberi pealt lahti, seega pole vaja selle pärast küll tegemata jätta. Soovitan proovida huvilistel
Pettunud 27.märts 2012 16:46
Kui saad osta parem poest!Tegemine väga tüütu ja tulemus ka nii ja naa!
erika 17.veeb 2012 17:37
mul pere kurtis, et sidrunit (glasuuri) sai liiga palju - sidruni maitse hakkab üle käima (kuigi mind see nii väga ei seganud). aga muidu suurepärane :)
Sirli 12.veeb 2012 21:36
Olen nous eelmise kommentaariga
Piret 03.veeb 2012 09:58
Kook sai imemaitsev, aga tegemine oli paras nikerdamine. Gla-
suuri jaoks 2 spl sidrunimahla on ilmselgelt liiga vähe. Minul kulus ca poole sidruni mahl. Antud kogusest saab umbes pool suure ahjuplaadi mõõtudest.
1