Peotoidud  » Jõulud

Beseega sidrunitartaletid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Hapuka täidisega pirukat mahendab õrn besee. Väikeste pirukate asemel võid kõik valmistada ühes suures pirukavormis (27–28 cm), aga muuda siis küpsetusaega.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 45 min + külmkapis 30 min + ahjus 40 min

Kogus: 1 portsjon
Mikserda või pehmeks ja hõõru toasooja kohupiimaga ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 12-sse 8–9 cm tartaletivormi põhja ja äärtele (enne kata põhjad küpsetuspaberist ketastega, et pirukad hiljem hõlpsalt vormist välja tuleks). Pane 30 minutiks külmkappi. Kata fooliumi ja raskusega, küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda raskus ja küpseta veel 7–10 minutit. Alanda kuumust 180 kraadile. Riivi sidrunitelt koor ja pressi välja mahl. Klopi lahti munad ja munakollased, pane koos sidrunikoore ja -mahlaga ning suhkruga pliidile. Kuumuta nõrgal kuumusel, kuni suhkur on sulanud. Lisa pool võist ja kuumuta sulamiseni. Lisa ülejäänud või. Kuumuta segades, kuni segu pakseneb. Võta pliidilt. Klopi, et pisut jahtuks. Tõsta täidis põhjadele.
Vahusta munavalged, kuni vahule tekivad pehmed tipud. Lisa lusikatäite haaval suhkur, samal ajal vahusta edasi. Tõsta besee vormidele ja küpseta 20 minutit.
Kogus 12 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa