Peotoidud  » Jõulud

Munavahukook marjadega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Rohkem kreemi!
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Vahusta tordi põhjaks munad suhkruga kohevaks vahuks.
2. Sega omavahel kuivained ja sõelu vahu hulka.
3. Vala tainas koogivormi ja küpseta 190kraadises ahjus umbes 15 minutit.
4. Lase koogipõhjal jahtuda.
5. Katteks vahusta munakollased suhkru ja vahuveiniga vesivannil segu paksenemiseni.
6. Tõsta kauss tulelt ja jätka vahustamist, kuni vaht on jahtunud.
7. Paisuta želatiin vähese külma veega, sulata vesivannil ja sega vähese koguse rõõsa koorega.
8. Sega munavahu hulka želatiiniga segatud rõõsk koor ja ülejäänud koor vahustatuna.
9. Immuta põhi likööriga, määri peale moos ja vala peale vahukoore- ja munasegu.
10. Jäta kook vähemalt üheks tunniks külma tahenema.
SOOVITUS
Vahusta muna mõõdukal kuumusel ja jälgi, et see küpsema ei hakkaks, vaid jääks ikka kreemjaks. Munavahu sisetemperatuur peaks olema 86C, siis on muna just parasjagu kalgendunud. Liiga kõrgel kuumusel võib mass muutuda aga omletisarnaseks.
NIPP
* Sama koogi võid valmistada ka küpsisepõhjal, näiteks digestiivküpsistega.
* Kaunistuseks ja maitseks lisa kodumaiseid marju. Parimad on mustikad, mille mahe maitse haakub hästi muna maheda maitsega.
Kogus 12 inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa