Peotoidud  » Jõulud

Marja-šokolaadikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Võrratud koogid Autor: Pille Enden
Suvised marjad ja šokolaad muredal põhjal on šokolaadisõbrale värskendav kooslus. Koogile võib panna kõiki suvemarju – mida rikkalikum valik, seda parem.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 25 minutit ahjus + 2 tundi jahtumiseks

Põhja valmistamiseks mõõda jahu ja sool lauale, lisa tükeldatud külm või ja haki puruks. Lisa külm vesi ja mudi tainaks. Vormi palliks. Suru tainas 24 cm läbi mõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse. Kata ääred fooliumiga. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit või kuni põhi on läbi küpsenud ja kuldne.
Sulata täidise tarvis kastrulis šokolaad ja või. Sega hulka toorjuust. Kuumuta segades, kuni ained on hästi segunenud. Tõsta tulelt ja sõelu hulka tuhksuhkur. Määri täidis põhjale ja lase vähemalt paar tundi jahtuda. Laota marjad täidisele. Vahetult enne serveerimist vahusta soovi korral koor 2 sl tuhksuhkru ja riivitud apelsinikoorega. Tõsta vahukoor koogi keskele.
Kogus 12 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa