Peotoidud  » Jõulud

Jogurti-purukook

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Jogurtiraamat Autor: Maire Suitsu
Jogurt muudab koogitäidise mahlaseks sama hästi nagu hapukoor.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Lõika külm või kuuma vette kastetud noaga tükikesteks ning kalla nende peale küpsetuspulbri ja suhkruga segatud jahu. Töötle ained mikseri tainakonksudega ühtlaselt sõmeraks ja pane külma. Mikserda toasoojad munad suhkruga väga kohevaks valkjaks vahuks, milleks kulub ka võimsa mikseriga vähemalt 5 minutit. Kalla vaht maitseainetega segatud jogurti peale ja tõsta alt ülespoole segamini. Pane pehme võiga määritud ja riivsaiaga üleriputatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja kolmandik purutainast, selle peale pool täidisest. Korda sama tegevust veel kord, kata teine täidisekiht ülejäänud purutainaga. Küpseta ahju keskosas 200° juures 40–50 minutit, lõpu poole võid vormi liigse pruunistumise vältimiseks katta lahtise fooliumitükiga. Lase koos vormiga restil tund aega jahtuda. Eemalda vormi serv, lase täielikult jahtuda ning pane serv uuesti ümber. Hoia toatemperatuuril järgmise päevani, et kook saavutaks täiusliku maitse.
Kogus 10-12 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 04.okt 2013 10:50
Oli jah, võtsin ära, tänud märkamast:)
Minn 03.okt 2013 15:27
Lõika külm VÕI (see ongi aine) kuuma vette kastetud noaga tükikesteks... Nüüd on minumeelest üks või lauses üle :)
annyi 12.juuli 2012 19:40
Tulemuseks on peaaegu, et kohupiimakook. Võid oli ilmselgelt minu jaoks liiga palju, ka puru ei tekkinud koogi peale, vaid see sulas ühtlaseks kihiks. Sidrunist panin koogi sisse kõik, mis andis, et siis terve sidruni koore mahla, et ikka natuke hapukam jääks. Ja ei saanud üldse palju, meeldiva varjundi andis. Sidrun ise oli ka selline üsna väiksekene. Nüüd on see mul siis proovitid, kuid pole kindlel kas kunagi veel teen.
siirikirikal 17.mai 2012 18:02
Sõna "või" oli kuhugi kaduma läinud :(, nüüd on teine taas tagasi.
Malle 17.mai 2012 17:28
Esimeses lauses on vahele jäänud, mis "Lõika külm või kuuma vette kastetud noaga tükikesteks " mis aine?
1