Peotoidud  » Jõulud

Tõmmu ricotta kook

Keskmine hinne: 3.59 Allikas: Võrratud koogid Autor: Pille Enden
Kasuta põhja valmistamiseks heledaid või tumedaid küpsiseid, just nagu endale meeldib.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 1 tund ja 50–60 minutit ahjus + 2 tundi külmas

Kogus: 1 portsjon
Põhja valmistamiseks sulata või ja suhkur, sega purustatud küpsistega. Suru segu 24 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga kaetud piruka- või koogivormi põhjale. Pane täidise valmistamise ajaks külma. Täidise tarvis tükelda šokolaad ja sulata kuumaveevannil. Eralda munakollased ja -valged. Sega toasooja ricottaga munakollased, pruun suhkur, jahu, hapukoor ja sulašokolaad. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa edasi vahustades valge suhkur. Sega saadud vaht õrnalt juustusegusse. Tõsta täidis põhjale ja tasanda. Küpseta 160kraadises ahjus 50–60 minutit ehk kuni täidis on tahe. Keera kuumus maha ja lase koogil avatud uksega ahjus järelküpseda 1 tund. Glasuuri tarvis kuumuta võid ja šokolaadi, kuni need sulavad. Määri glasuur koogile. Lase seista 2 tundi jahedas.
Kogus 10 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa