Peotoidud  » Jõulud

Rabarberi-apelsinikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rabarberikoogid ja -magustoidud Autor: Angeelika Kang
Mahlane apelsinilisandiga rabarberikook, mis läheb seistes aina paremaks. Krõbe karamellimaitseline toscakate kroonib koogi.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Lõika rabarberid 4 cm pikkusteks tükkideks. Sega juurde 0,5 dl suhkrut ja riivitud apelsinikoor, lase maitsestuda 30 minutit.
Vahusta toasoe või ja ülejäänud suhkur. Lisa ühekaupa munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja mandlipuru, lisa võivahule. Kõige lõpuks kalla hulka apelsinimahl. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse võitatud koogivormi, kata rabarberiseguga. Küpseta 190° juures 30 minutit. Katte jaoks sulata või, lisa fariinsuhkur ja mandlilaastud. Puista segu koogile ning küpseta veel 15 minutit.
Kogus 8 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Antuan 17.veeb 2014 05:02
Too many copilmments too little space, thanks!
annyi 02.aug 2012 21:35
No niii, ja teginigi uuesti. Ja hoooooopis teine tera! Kõik klappis suurepäraselt! Võikogust vähendasin 100 g peale ja jahu suurendasin 2 dl peale. Isegi tosca kate tuli kenasti välja, läikis koogi peal nagu lakitud ja maitses hea! Seekord jäin kõigega väga rahule. Nüüd võib seda kooki ka küllaminekuks teha! :Y
annyi 29.juuli 2012 11:03
Maitses väga suurepäraselt kuigi välimusega ma hoopiski rahule ei jäänud. Kook jäi liiga pehme, kippus lausa lagunema, raskusi oli vormist kättesaamisega , raskusi oli tüki taldrikule saamisega . Arvan, et teen seda kooki veel, kuid ilmselt suurendan natuke jahukogust ja vähendan võikogust, jälle natuke liiga rasvane minu jaoks. Aga igavene jama oli selle tosca kattega. Kogus oli liiga vähene ja seegi jäi klompideks ja võimatu oli seda ühtlaselt ja ilusalt koogile saada, niisiis jäidki koogile sellised üksikud klopjad kuhjakesed :), kuigi maitse oli ok.
mirru 14.juuni 2012 20:47
Mina ei tee ammu enam midagi käsitsi-tähtis on südamega ja hea tujuga valmistada Süüakse või taigen käest:)
Mari87 31.mai 2012 21:29
Kas peab vispeldama või miksriga tegema? Vahe on päris suur. Siiani oled võid ja suhkrut vahtu ajanud käsitsi.
tr 27.mai 2012 10:54
hää kook minu arust kah, natuke läks kõrbema põhjast ja rababrid jäid ssamuti viets vedelad, aga alles ei jäänud midagi:))
Arete 26.mai 2012 15:30
Maitses on natukene apelsiini ja karamelli ning mõnusalt palju mandlit :). Rabarber sobib siia suurepäraselt. Minul jäi seest rabarbrite ümbert veidike vedel, aga maitse on suurepärane!
1