Peotoidud  » Jõulud

Õuna ja valge šokolaadi koogikesed

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pauligi kohviakadeemia Autor: Decapitated Food blogi
Paulig Soome korraldatud toidublogijate vahelise retseptivõistluse esikoha retsept.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ mõned tunnid tarretumiseks

1.Pintselda silikoonvormid õliga ja sõelu üle tuhksuhkruga. Tõsta želatiinilehed külma vette paisuma. Mikserda vahukoor kohevaks, lõpupoole lisa ka tuhksuhkur. Sulata valge šokolaad ja jahuta veidi. Lisa crème fraîche koos valge šokolaadiga vahukoore hulka. Pigista želatiin kuivaks ja sulata väheses kuumas sidrunimahlas. Vala vahumassi hulka ja sega. Tõsta kolmandik kreemist eraldi kaussi ja lisa sellele vanill. Ülejäänu hulka vala nii palju siirupit, et kreemi värvus muutuks õrnroheliseks. Tõsta silikoonvormidesse vaheldumisi kahte värvi vahtu. Tõsta koogikesed põhjade tegemise ajaks külmikusse.
2. Soojenda ahi 220 kraadini. Mikserda munavalged suhkruga kohevaks vahuks, teises kausis vispelda munakollased. Ühenda omavahel kuivained. Sega kolmandik munavalgetest õrnalt munakollaste juurde. Nüüd lisa ülejäänud munavalged ning sõelu peale kuivained. Sega õrnalt läbi. Joonista küpsetuspaberile 3 cm läbimõõduga ringid ja tõsta paber ahjuplaadile. Pritsi tainas ringikujuliselt sõõride sisse. Küpseta ahjuplaadil 5–8 minutit. Jahuta.
3. Keeda 2 sl suhkrut koos veega suhkrusiirupiks ning lase toatemperatuurile jahtuda. Tõsta iga koogike kiirelt siirupist läbi. Tõsta põhjad mousse’i-kihile ja pane tagasi külmikusse. Lase seista seni, kuni kreemikoht on täielikult tarretunud.
4. Kaunistuseks võid peale teha katte õunasiirupist ja želeesuhkrust, samuti kasutada martsipaniroose või -õunaviile, riivitud valget šokolaadi, valge šokolaadiga kaetud kohviube jne.
Kogus 5 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa