Peotoidud  » Jõulud

Põldmarjadega tarretisekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Põldmarjad kumavad augusti keskel oma okkalistel väänlevatel okstel kui mustad teemandid. Nende hapukasjõuline magusus on mind ära võlunud. See kook aga ei vaja korrakski ahjukuuma – mõnusaim leitsakulisel augustiõhtul.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 5-6 tundi tarretumiseks

Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised peeneks puruks ning sulata või. Sega nad omavahel ning suru ühtlaselt küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta põhi külmikusse tahenema.
Vispelda omavahel Merevaik, kohupiimapasta, suhkrud, riivitud sidrunikoor ning viimasena sega hulka vahustatud vahukoor. Suru paar peotäit põldmarju kahvliga puruks ning sega täidisemassi. Kui põldmarjad on sel suvel hapumat seltsi, siis lisa vajadusel suhkrut.
Paisuta želatiinilehed külma veega. Viie minuti pärast kurna ning ehmata keevkuuma veega. Sulata korralikult ning sega õrnalt sügavroosasse täidisesse. Vala kogu mass vormi ning tõsta külmikusse tagasi.
Mõne tunni möödumise järel on koogi pealmine kiht niipalju tahenenud, et kannatab peale laduda ilusa põldmarjateki. Et marjad koogiviilu lõikamisel pealt plehku ei paneks, selleks paisuta taas paar želatiinilehte ning sulata sobiva keevkuuma mahlaga. Lase pisut jahtuda ning vala koogile. Või kasuta juba valmis tarretisepulbrit. Tõsta kook uuesti külma ning lase lõpuni tarretuda.
Kogus 8 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Salajane 23.sept 2012 20:27
Nii väga super maitsev oli. Isegi minu magusat pelgav mees sõi suure isuga ja kiitis. :)
mex 23.aug 2012 19:00
Ääretult maitsev ja huvitav kook!
diinah 22.aug 2012 17:23
Väga isuäratav näeb välja ja retsepti lugedes võib aimata, et maitsev ka!
1