Peotoidud  » Jõulud

Õuna-rosinakook astelpajukastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Esimesed küpsed punapalgeis õunad pudenesid puult juba juuli lõpus. Augustis hakkavad aga ridamisi valmima sügiseõunad. Mis kõlaks veel paremini, kui üks lihtne õunakook rosinate ning kirka astelpajukastmega. Krooniks pisike vanillijäätise pallike!
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vala rosinatele parasjagu rummi ning jäta vähemalt pooleks tunniks likku. Sega kuivained omavahel. Peale kaneeli võid lisada ka jahvatatud ingverit, kardemoni, tšillit, koriandrit või jahvatatud vürtsisegu. Puhasta õunad südamikest ning viiluta. Pigista neile pisut sidrunimahla, et nad pruunikaks ei muutuks.
2. Klopi munad suhkruga heledaks vahuks ja sõelu järk-järgult juurde kuivained. Lisa sulatatud või ja kõige viimasena sega hulka rummis paisunud rosinad. Vala tainas 20–24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 180 ºC ahjus ~30 minutit. Kui soovid kõrgemat kooki, siis kasuta pisemat vormi, ja kui õhemat, siis suuremat. Vastavalt sellele reguleeri ka küpsemisminuteid.
3. Serveeri külma astelpajukastme ning palli vanillijäätisega.

Kogus 8 lõiku.


Vaata astelpaju kastme valmistamist siit!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 24.aug 2012 09:32
maiukene: mõlemad variandid töötavad - kui õunu tainasse lisada, siis koos rosinatega.
maiukene 24.aug 2012 08:30
Kuhu ma õunaviilud panen,kas peale või taina sisse?
1