Peotoidud  » Jõulud

Õuna-ingverikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Mõnusalt õhuline ja veidi õhetav hõrgutis ise.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
1.  Haki või suhkru ja jahuga sõmeraks tainaks, lisa lahtiklopitud muna.
2.  Suru tainas ümmarguse (läbimõõduga 26 cm) koogivormi põhjale ja küpseta 190 kraadi juures kuldpruuniks.
3.  Samal ajal koori õunad, lõika kuubikuteks ning sega suhkru, laimimahla, peeneks hakitud ingveri ja tärklisega.
4.  Laota õunasegu eelküpsetatud koogipõhjale.
5.  Katteks vahusta munavalged vanillisuhkruga ja sega ettevaatlikult hulka tärklis.
6.  Laota vahustatud munavalged ühtlaselt koogile.
7.  Küpseta kooki 190 kraadi juures umbes 20 minutit.
Kogus 12 tükki.
SOOVITUSED:
* Eelista ingveripulbrile värsket ingverit, selle maitse on rikkalikum ja tuleb paremini esile.
* Et munavalgekate jääks mõnusalt kohe ja mitte nätske, tõsta munad enne vahustamist külmikust välja seisma. Munavalgekate sõltub suuresti ka munade kvaliteedist ja konkreetsest ahjust, parima tulemuse saamiseks peab sageli mitu korda katsetama ja ahju tundma õppima.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa