Peotoidud  » Jõulud

Ploomi-õuna-vürtsmoos

Keskmine hinne: 3.22 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Vürtsmoosid, mis suurte lihapraadidega iseäranis hästi sobivad, muutuvad talvisel ajal hinnatud kingitusteks.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Aseta veiniäädikas suhkruga potti ja keeda, kuni suhkur on sulanud.
2. Lisa sulanud suhkru hulka kaneelikoor ja karripasta.
3. Haki küüslauk ja sibul ning lisa potti.
4. Koori ja tükelda õunad, lisa potti ja hauta umbes kümme minutit.
5. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lisa ploomid koos kuivatatud kirssidega õuntele.
6. Maitsesta moosisegu soola, pipra ja laimimahlaga.
7. Keeda moosi madalal kuumusel, kuni ploomid ja õunad on pehmed.
8. Kui moos on valmis, tõsta see puhastesse purkidesse.

Kogus 0,5 liitrit.

SOOVITUS:
* Kui soovid moosi säilitada pikemalt, eemalda kaneelikoor enne keedise purki panemist. Kaneelikoor annab seistes jätkuvalt maitset ja võib muutuda liiga intensiivseks.
NIPP:
* Karripasta asemel võid kasutada nii värsket kui ka kuivatatud tšillikauna.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
peeter 05.okt 2015 15:03
siis kirjutagugi,et sellest kogusest saab ühe purgi !!
Siiri Kirikal 23.sept 2015 11:39
Üks ports tähendab, et sellest saab 0,5 liitrit.
peeter 22.sept 2015 17:20
Mida peaks tähendama kogus " üks ports " ? Mul on kilo ploome ja kilo õunu . Kas see on siis kaks portsu või ?
Kristina 27.nov 2013 20:09
Suurepärane asi! Verivorstidega oli ÜLIHEA! Kasutasin chillikauna.
kizka 04.sept 2013 10:59
Tuli välja ja väga hea maitsega juba enne pikemaajalist seismist. Juustudega imemaitsev! Kasuta-
sin ka chillikauna, kirsid jäid välja.
eppenno 24.sept 2012 07:38
väga meeldis ,lisasin siiski tsillikauna
1