Peotoidud  » Jõulud

Ploomi-mascarpone kook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Krõbedal põhjal kreemine mascarpone ja hapukad ploomid – sellise maitsva koogi valmistamine on lihtne. Ploomide küpsetusaeg sõltub nende valmidusastmest ja mahlasusest.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 min + 50 min külmkapis + küpseb 25 min

Kogus: 1 portsjon
Hõõru suhkur mascarpone hulka. Pane külmkappi tahenema. Haki jahu ja või, lisa jogurt ja sega tainaks. Keera toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Rulli tainas kettaks ja kata sellega 24 cm lahtikäiva vormi põhi ning ääred. Pane veel 20 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane tainale foolium ja sellele raskus. Küpseta 15 min. Võta foolium ära ja küpseta veel 10 min. Lase põhjal jahtuda toatemperatuurini. Suurenda ahju kuumust 210 kraadini. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Pane ploomid ahjuvormi, lõikepool
üleval. Riputa peale pisut pruuni suhkrut ja lisa ka võilaastukesi. Küpseta 10–20 min, kuni ploomid on pehmed, kuid ei lagune koost. Jahuta. Täida pirukas mascarponega, tõsta peale ploomid. Keeda küpsemisel eraldunud mahl kokku kastmeks ja nirista koogile. Kui täidis on serveerimiseks liiga vedel, lase ilma ploomideta veel külmkapis taheneda.
Kogus 10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
eppenno 16.sept 2012 15:45
söödav
1