Peotoidud  » Jõulud

Ploomipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Tegelikult pole see vaid ploomipirukas, vaid võib sama hästi olla ka aprikoosi- või nektariinipirukas.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta või suhkruga, lisa munad, mandlilaastud ja sidrunimahl. Suru saadud tainas pirukavormi põhja ja äärtele.
2. Täidises võid kasutada ploome, aprikoose, nektariine, musti sõstraid, vaarikaid, kirsse, mustikaid... mis kõige meelepärasem tundub. Vahusta kergelt koor, lisa muna, suhkur ja sidrunimahl. Lõpuks veel mandlilaastud.
3. Aseta puhastatud ploomid ja marjad põhjale ja vala kooreseguga üle. Küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 40 minutit. Välja tuleb üks väga luksuslik pirukas. Enne serveerimist lase pisut jahtuda, muidu pudeneb koost.

Kogus 8 kuni 10 lõiku.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marilii 31.aug 2013 19:16
Tegin retsepti järgi ja tõepoolest ilma jahuta ei ole tegu koogiga. Ühes tükis kooki tõsta pole võimalik, pudruhunnik taldrikul :)
Liisu 30.aug 2013 13:02
Mina küll aru ei saa, kuidas seda taigent on võimalik ilma jahuta kuskile suruda - see voolaks lihtsalt vormi põhja ju. Lisasin ise kindlasti rohkem kui klaasitäie jahu, et oleks paraja konsistentsiga, mida oleks tõesti võimalik ka äärtele suruda.
Siiri Kirikal 08.sept 2012 21:19
Tirts: tegu on tõepoolest jahuvaba koogiga :)
Tirts 07.sept 2012 21:28
Kas taignasse jahu ei pandagi?:O
1